Discussion Ranking miast polskich (🇬🇧 Polish city ranking)

balls

B)
OG Veteran
Trophy Points
200
Dziendobry dzisiaj będę rankingował miasta polskie ponieważ jestem prawdziwym pełno krwistym Polakiem i mam do tego prawo

10. Warszawa

1000026907.webp

Warsaw panorama 6.webp

Piękne miasto ale chujowo sie w nim mieszka

Zruinowane przez lewą kulturę, imigrantów i turystów, warszawa jest bardziej atrakcja niż prawdziwym miastem.

I tak jest spoko bo mój wujek tam mieszka, pozdrawiam wuja.

9. Lublin

block_253102.webp
lublin33.webp

Lublin to wyczilowane i mniejsze miasto ale i tak mogło by być lepiej, w porównaniu do reszty w tej liście jest one poprostu przeciętne.

8. Katowice

271132.webp

8749b2ed9f8a4bc183ed374de887099be4e6bed7.webp

Największy plus Katowic do dostęp do wielkiego śląskiego metra i wielu możliwości prac, ale oprócz tego, jest to bardzo industrialne i dość drogie miasto. Idealne dla roboty ale nie idealne dla Na luzowego życia

7. Białystok

66634bf4b2b68_o_medium.webp
20230711_172515_July_2023_in_Białystok.webp

Miasto bliskie natury a natura jest super, bardzo polecam Białystok, jest tu zielono i wietrznie. (byłem tam tylko raz)

6. łódź

csm_Manufaktura_z_gory_widok_z_Muz._Fabryki_fot._Sebastian_Glapinski_UML_0d2206f605.webp
csm_Piotrkowska_foto_Archiwum_UML_Sebastian_Glapinski_30137eaaa9.webp

Łódź jest idealna na długi pobyt ponieważ jest bardzo tania i rozwija się szybko. Miasto już jest dość rozwinięte a jednak wciąż wlatuje w góre.

5. Poznań

119670.webp

Podobnie do Łodzi jest to czyste i wyczilowane miasto na długi pobyt i budowanie życia. Nie ma w nim nic super specjalnego ale się mówi że mało to dużo.

4. Kraków

98022764.webp
krakow-kazimierz-judah-market-L.webp

Bardzo klasyczne miejsce pobytu w Polsce, każdy Polak przynajmniej raz był w Krakowie. Jest to piękne i bardzo historyczne miasto, i jego piękność wznosi sie im bardziej zainteresowany/a jesteś historia polski. Bardzo polecam. Ulice sa bardzo czyste i bezpieczne :)

3. Gdańsk

293b5910b78eb7ff389e4c2dea86e8ea.webp
baltic-sea-4136488.webp

Moje personalnie ulubione miasto. Jest tu pięknie, jest dostęp do morza i jest tu każda praca jaka by ci się wymarzyła. Oczywiście przez morze będzie tu dużo turystów ale w porównaniu do Warszawy to da się przeżyć. Polecam na wakacje albo na dłuższy pobyt.

2. Wrocław

51751101345_9c0e1e411b.webp
148.webp

Wrocław to zawsze był król polskich miast, znajdziesz tutaj balans wszystkiego co dobre - piękność, historie, praca, koszty, bezpieczeństwo, dostęp do transportu.. Oprócz numeru jeden, jest to najlepsze miasto do życia.

1. (NIE DO POKONANIA) Polska wiocha

Kazimierz-Dolny-Hill-view-Pictoresque-town-Tour-with-AB-Poland-Travel-80603.webp
Dolina_Szklarki_a8.webp
Vershina_view_AB.webp

Absolutny szczyt polskiego życia, można tu mieć i robić wsyztsko, żyć na totalnym czilu i zdobywać mleko od krówek i jajka od kurek. Mieć 20 dzieci i mieć wyjebane. Totalnie polecam, 10/10. Pobija to każde nowoczesne miasto.

@Flint @Luca @Yun @gatogato is verified member. feel free to translate if you ever plan on living in Poland

🇵🇱🇵🇱❤️❤️❤️❤️❤️

Back